Acte de identitate false, făcute de AI. Site-ul bazat pe inteligență artificială care le face escrocilor viața mai ușoară

de: Iulia Kelt
11 02. 2024

Un site numit OnlyFake pare să producă imagini incredibil de realiste ale actelor false de identitate folosind inteligența artificială.

Publicația 404 Media a afirmat că a testat site-ul, găsind rezultate aproape instantanee ale unui permis de conducere fals din California.

Actele de identitate false, la discreție

Articolul susține că publicația a putut introduce „numele, informațiile biografice, adresa, data expirării și semnătura”, personalizând complet falsul.

Vezi și: Ce se întâmplă cu inteligența artificială în 2024. Tendințele, în continuă schimbare, iar lumea așișderea

OnlyFake merge chiar mai departe și modifică metadatele imaginilor, falsificând coordonatele GPS și făcând să pară că imaginile au fost făcute cu un smartphone, ceea ce este mult mai credibil atunci când ne gândim la modul în care majoritatea oamenilor fotografiază actele de identitate.

Vezi și: Lucruri uimitoare despre trecutul, prezentul și viitorul inteligenței artificiale: cum ne afectează viețile AI

Frâu liber la fraude

Mai mult, publicația a testat efectiv una dintre imaginile generate de OnlyFake și a reușit să treacă de procesul de verificare a identității de pe site-ul de schimb de criptomonede OKX cu un pașaport britanic fals.

404 Media spune că fundalurile, care contribuie la credibilitate, ar putea fi, de fapt, fotografii reale în loc de imagini generate de AI.

„Pe lângă încărcarea propriei fotografii, utilizatorii pot trece printr-un număr mare de imagini din arhiva proprie a OnlyFake; acestea nu sunt generate de AI. Aacestea oferă totuși o oportunitate de a crea un act de identitate fără ca escrocul să își încarce o fotografie”, raportează, de asemenea, publicația.

Deși imaginile sunt mult mai puțin utile decât un fals fizic, există încă multe moduri de a utiliza o imagine suficient de realistă a unui permis de conducere sau pașaport online, așa cum arată testul 404 Media.

Vezi și: Giganții de inteligență artificială, mai „secretoși” decât ar fi bine pentru omenire. Ce s-a aflat